ЕВРОПА
Дали в Сахара и Мохаве
Си казват местните: „Наздраве!”?
Дали в Берлин с „Честита баня!”
Съсед към разговор те скланя?
Дали с боза и баклавички
в Европата ще влезем всички?
Това не ме интересува –
България, откакто съществува
Е бùла, е, ще бъде пак
Сега и тук за век – вовеки.
Напук на враг и зъл мерак,
По път върви, не по пътеки!
Че ние влезли сме отдавна
(история неравна, ала славна)!
Но питам Буш, Ширак, Скорсезе:
Дали при нас Европата ще влезе?
ноември 2006
© Динко Todos los derechos reservados