ФАЛСТАРТ
Не винаги животът е кошмар
и с дребни стъпки от начало,
за някой синковец е бащин дар,
а не пред прага нещо спряло!
Когато ти си един гален син,
и той те включи във играта,
за тебе стартът е неповторим
и сменяш шапки със Съдбата.
Когато татко ти от нас краде,
и ти си с тези интереси,
ти също се превръщаш във перде,
не питаш как и откъде си!
Такива синове и дъщери
със фалстарт тръгват във живота,
несправедливостта не ги боли,
а си форсират оборота!
Ти на Съдбата им се инатиш
и искаш с тях да се пребориш.
И почваш в дълги нощи да не спиш,
и чудиш се какво да сториш?!
Че иначе след тях ще гълташ прах,
и цял живот все ще ги гониш,
те винаги ще ти втълпяват страх
и ще си с пълни панталони!
18.11.2014 г. София
© Христо Славов Todos los derechos reservados