Фатмаците са - като ято.
Летят из тъмни пещери.
В могили, в дупки под земята
и всевъзможни тъмнини.
Те, затъмняват хоризонти
като рояци скакалци.
Под строй събират вагабонти,
и поругават бъднини.
Разделят, мачкат и владеят.
Опустошават всеки свят.
С пагони страшно се гордеят.
С тях обещават благодат.
….
Фатмаците са - като ято.
Виреят, ако позволим.
С юмруци газят всичко свято.
И си мечтаят за режим.
Юри
Йовев
Ноември
2021 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados