Жената е огън. Жар-птица.
Грешница, но и светица.
Тя има божествен глас. Красива, сияйна,
примамва мъжете с песен омайна.
Когато се чувства самотна,
песента й става тъжна, сиротна.
Когато е изоставена, предадена, ранена,
тя става по-силна - като преродена.
Възражда се от пепелта на своята рана дълбока,
и преражда се бяла и добра - не става жестока.
Нищо не може да пречупи нейните душа и тяло
- тя е несломима, но и ранима в едно цяло.
Като птица феникс е всяка жена
- безсмъртна, силна и божествена.
© Татяна Todos los derechos reservados