Когато натрупат над мене пръстта
и спре да се бори сърцето.
Когато роднини и чужди с тъга
си тръгнат към домовете.
Тогава на гроба ми ти застани
без страх, без сЪлзи, без цвете.
Разравяй земята и ме търси,
моли за живот боговете.
Не искам в отвъдното, а
тук и сега с теб да живея.
Когато натрупат над мене пръстта
и спре да се бори сърцето.
Оглушал, ослепял за всичко в света,
ще чакаш да дойда за тебе...
© Галя Бинева Todos los derechos reservados