когато Ърнест дойде на вечеря
малко преди осем
ще приготвя ледено дайкири
в чаша със салфетка
ще съм брилянтна
с дълга черна рокля от минало
как са лозята на острова тази година Ърни
ще питам
котките добре ли са
а старият плаж
ще разсъждаваме на глас
за борбата с бикове
Париж
лодките старците морето
ще пием доста
от неизречените думи
ще съм с къдрици сресани наляво
цигаре за разкош
и чевърт луна
над стека с телешко
ще казвам
не рабирам нищо от камбани Ърнест
нито от акули
мога само да се взирам в тъмното
докато догаря свещта на масата за трима
да опитвам бонбони с ликьор
и да галя котките между ушите
той ще мълчи с пура в устата
а двуцевката ще чака
някого от нас
зад вратата в ъгъла
но това е друга история
© Зорница Николова Todos los derechos reservados
го пия това..
Белла, не бъди злобна и завистлива.