Реши да стане емигрант,
на страната си да сложи край,
взе се за голям талант
и замина за измисленият Рай.
Когато стигна там,
в тая далечна чужбина,
тогава останал сам
осъзна що значи Родина!
Заблъска гърди и се захвали,
със сълза на очите, не една,
да държи речи в разни зали
за своята красива и древна страна!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados