В горещо лято
почва да се облича.
По сто ризи навлича.
До късна есен
все не се съблича.
Става голяма,
пухкава лелка.
Какво е това?
*
Те са хищни нощни птици.
Знаят чужди езици,
на кукувичи кукат,
на котешки мяукат.
Кои са те?
*
Мъничка, сладичка,
от тревата наднича.
Все червена
рокличка облича.
Какво е това?
*
Подскача като пружинка.
Има го и в нашта градинка.
Трошици по цял ден събира.
Чирика, чирика,
не ни оставя на мира!
Кой ли е тоз хубавец?
Н
© Людмила Зарева Todos los derechos reservados