Гатанка
като майка досаден
и по мащенски антипатичен
нахлу зажужа облетя
и изправи на нокти
ръчкайки
де що срещна навред
кръвопиецът жаден
таласъмът кошмарен
сродникът на досадата
кавалерът на жегата
властелинът на всички просъници
в поредното проявление
на вселенската суматоха
що е то?
(само райт спира му тока)
*първите два реда са на Яна Шанова
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados