Блузката му – на райета –
оранжеви и черни,
пухкава и мека, ето –
с цветове модерни.
Уж е коте обичливо,
закачливо и игриво,
ала може то да схруска
антилопа на закуска.
Що е то?
Странно животинче, скрито
във торбичка неголяма.
А пък тя била зашита
на коремчето на мама.
Що е то?
Мисля – риба е голяма.
В книжките ми пише, че не е…
Лесно плува в океана.
Бебчето си храни със млекце.
Що е то?
© Мария Todos los derechos reservados