Аз съм малка и червена,
с черни точки на крилцата,
весело летя в небето
и за радост на децата,
на ръчичката щом кацна,
ти внимавай, гледай в мене!
На където после литна,
утре там ще се ожениш.
Кацнала на боровинка,
аз съм пъстричка ...........
Жълто-черна на райета
и летя като комета.
Работата – най-напред –
да събирам сладък мед.
С мойте дружки работливи
търсиме в поля и ниви
най-красивите цветя,
цъфнали през пролетта.
Със крила съм като птичка,
но съм мъничка.............
© Миглена Миткова Todos los derechos reservados