Пролет – свежо и зелено.
Лете – с вкусни плодове.
Есен – в злато натъкмено.
Зиме – голо в снегове.
Що е то?
С люспички покрита,
диша във водата.
Уж нещичко ме пита,
но няма е горката.
Що е то?
Трийсет дребнички сестрички
от овалчета, чертички.
Книжките ни с тях шептят,
тъй знания ще ни дарят.
Що е то?
© Мария Todos los derechos reservados
Водолея, сърдечно...