Из "Гатанки от А до Я"
А
С 30 зрънца броеница,
подредени във редица.
Щом я изкълве петлето
и ще може да чете то.
Що е то?
Да е кон, не е това,
но препуска с конски сили.
И не иска той трева,
а с бензин по пътя цвили.
Що е то?
Ту надолу, ту нагоре –
все се движи без умора.
Няма ли го, щеш не щеш,
стълбите ще избереш.
Що е то?
асансьорът
азбуката и буквите
автомобилът
. . .
Из "Смятанки от 1 до 10"
РАДИНИ СМЕТКИ
Рада брашънце донесе
да омеси питки ........,
ала с толкова тесто,
що ли да не станат ........
или по-добре ........!
Тъй си мисли наша Рада,
но не стига ú брашно
май за хлебче и .......
Eдно, десет, сто, хиляда –
помислете вместо Рада
и числата подредете
правилно по редовете!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados