хоризонтални хрипове
смущават вертикално
възпаления мозък
на неизреченото
и истините изсветляват
перпендикулярно
на заблудите
за сън
събудени
в черупките на вятъра
където две реки
се прощават с логичното
естествено течение
текат нагоре все
несиметрично
отразяват равнодушия
желания
заоблени вторично
в кубове от тишина
кристално скръбни
огнеупорни триъгълници
загниват в дъното
на най болното кръвоснабдяване
оросяват циклично
всичкия мрак на земята
посвоему
се вписват в ранени окръжности
радиусът на една изрусена любов
никога не може да сбъдне
тъгата на един елф
но диаметърът на наивността
може винаги да се умножи
с 3,14
да се сборува с тъги
вини
и други досади
за да изстине спокойно
върху плоската си душевност
© Геновева Христова Todos los derechos reservados
защото случаят (поетичен, евентуално)
не налага нужда от препинателни знаци.
В други мои неща ги има
обезателно.
------
Чар, дано да е истина...
Нелсън, ти си правдив и светъл човек. Връщам ти пожеланията двойно!
Нели, благодаря за отделените минути с мен,
както и на всички, отбили се!