ГЕРГЬОВДЕН
В този хубав майски ден
виното се пиело горчиво,
на именяците наздраве и от мен,
името на Георги нека да е живо!
Да е закрилян от светеца -
водача на овчари и войници!
Щом е Георги, той е хубавеца.
Заслужава много здраве и парици!
Между вкуснотии наредено
на софрата агнето не блее,
само с вино - изстудено,
време е да се полее!
Ако всеки и във всяка къща
уважава Божите водачи,
на доброто със добро ще му се връща,
а това добра поличба значи!
06.05.2006
© Цанка Митова Todos los derechos reservados