ГИМНАСТИКА
(за деца)
Подредени във редици
и раз-и два, и раз- и два,
в-крак заедно, като войници,
започваме гимнастика.
Ръцете се държат изпънати
краката са във шпиц опънати.
Глави надолу, настрани
кръста здраво е огънат.
За разпускане обичаме
в двора заедно да тичаме.
В игрите за да победим
в отбори да се разделим.
Не трябва да се губи време
нека всеки топка вземе.
И във края на играта
ще стане ясен резултата.
С гимнастиката всеки ден
здрави и силни ще растем,
но за да знаем и сполучим
хайде в училище, да учим !
д-р изк. Иван Лапатов
© Ivan Lapatov Todos los derechos reservados