Баба Зима вън зашета
и постели сняг дълбок!
Скачат сивите врабчета
да се стоплят - скок-подскок.
Кокошинят се, треперят,
нещо с човчици кълват,
но какво ли ще намерят?
Сигурно ги мъчи глад!
Миг почакайте, горкички!
Не търсете из снега!
Цяла шепичка трохички
ще ви хвърля ей сега!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados