Обади ми се, чу ли, Любов,
чакам те на старото място!
Аз ли..., добре съм,
но всъщност тревожи ме
липсата ти, без срок…
Взе си всичко
и ето тук… е още по-празно!
Знаеш, ли някак без теб
душата е пуста, скована,
а тишината, ах тишината… кънти
като медна камбана.
Зимата трайно дойде,
а в огнището пепел забрава.
Мислите, тревожни коне
галопират…, това им остана.
Липсваш ми…, чуй ме Любов!
нежен глас: „Оставете гласова поща!“
Вън вали дъжд, отдавна готов
да разчисти мъката снощна.
Тъгата на кравайче се сви,
стар припев монотонно напява:
„Нека бъдем сами, нека вън да вали!“
Ех,Любов, какво ни остана…
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados