Глухарчена опора
Вятър от строшени стъкълца...
Напукана глинена ваза...
Милиони кървави сърца
и една дума дето каза...
Полет със прекършени криле...
Буря... Писъци... Тревога!
Безброй препускащи коне...
Но уви... някой губи облога...
Пухкав, розов, захарен памук...
Малко мостче с много хора.
Счупен е железният улук...
Моя... Глухарчена опора!
© Стефка Георгиева Todos los derechos reservados