Отива си студената мъгла.
Със слънчева усмивка минзухари
отново поздравяват пролетта,
преди да я приветства календарът.
Повтарят се пак мартенските дни -
с надеждите си, с вечните въпроси:
Годината с какво ме промени?
Забравих ли мечтите златокоси
или с безкрайна вяра и сърце
от пламъци, накарах ги да светят?
Какво създадох с двете си ръце,
дарих ли с обич птица или цвете?
И как, след този мрачен зимен студ,
ще оцелеят топлите представи?
Когато си орисан да си луд,
годините какво ли означават...
Усмивката дали си съхраних,
умението хората да сгрявам
с приятелство, със смях или пък стих...
Не знам. Май засега се получава.
© Вики Todos los derechos reservados