3 ago 2012, 11:48

Годишнина 

  Poesía
446 0 1

Годишнина

В Драгойново нахълта август. 

Земята в огън се пече... 

Едно събитие без давност

при мене пак ще протече.


От поривите на Съдбата 

тогава аз съм се родил. 

В света съм влязъл, с двата крака, 

и свойта сметка съм открил.


Закърмен съм с такава жега, 

затуй на Лятото съм мил. 

И тъй от Алфа и Омега 

изграждам своя летен стил...


За мен животът се проточи,

с различни чувства, при това. 

Бях малък извор и поточе, 

сега съм истинска река...


Във тежките си дни щом страдам,

и мен  ме заболи глава... 

От тичането, като падам, 

изричам всякакви слова.

Но щом нещата ми потръгнат 

и грейне моят небосвод, 

със злото просто се разтрогвам 

и славя целия народ.

А датата четиринайсти 

е мой космически предел, 

света си аз деля на части: 

без мен и после с Хекредел.


Бях сигурен, че ще помогна 

да стане този свят красив, 

че гадовете сам ще погна, 

животът да е приемлив!


Тъй мислех в първите години, 

за мен светът бе непознат, 

но поумнях, по сто причини, 

и грешките си проумях.


Аз Злото никога не фраснах 

и набезите му не спрях! 

И огънят у мен угасна, 

и с наивитетите си спрях!


Светът и с мен такъв остана! 

И даже стана и по-зле... 

И щит черупката ми стана... 

Разбрах, че така ще се мре!


И тъй, кроих и прекроявах... 

И търсих място във света! 

По-уязвим в живота ставах... 

В кълчища взех да се плета.


И днес достигнах, криво-ляво, 

до днешното си дередже... 

Не зная колко ми остава 

да стигна първите мъже! 

 

02.08.2010 г. с. Драгойново

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Годишнината ми е през август, а не през септември,както е според официалните ми документе. Датата 03.09.1934г. е датата на която попът на селото ме е кръстил.Рожденната ми дата е14.08.1934г.и затова аз съм зодия"Лъв".Нека да се знае!
Propuestas
: ??:??