Аз не исках да бъдеш за мен божество,
аз не исках да бъдеш високо -
да не мога да искам от тебе любов,
а пък свойта на кръст все да нося.
Да те търся със дни,
да не знам твоя път,
да се моля във храмове чужди,
а когато поспра
да изтръпвам от студ,
че вървя уж към теб,
а се връщам...
Аз не исках да бъдеш за мен божество,
но ти дадох от себе си много
и остана ми само една гола любов,
със която те пратих високо.
© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados
Поздрави!