Голи думи
Един коридор все се мярка в съня ми -
ту светъл, ту тъмен, но винаги водещ към теб.
А очите ми гледат безмълвно
към твоя образ размазан и блед.
Стоиш там, във края -
уж близо, а може би не.
Подлъгваш ме, че на крачка е раят,
но и да тичам, остава все тъй далеч.
От време на време ми даваш надежда
с думи омайни и топла усмивка,
но, когато да тръгнеш към мен имам нужда,
ти се отдаваш на сладка почивка.
© Анна Томова Todos los derechos reservados