Голяма или малка, любовта е
солта и хляба на земята обла.
И тя самата, като пролетта е:
усмихната и слънчева, и топла.
И няма отърваване от нея
през всичките сезони в календара.
По мъжки обожавам и немея
от древната душевна сила стара.
Голямата любов е чудо свято,
че този свят крепи се и на него.
А чувството – във песните възпято,
мехлем е то за мъжкото ни его.
И с моя вече опит на талази
във този миг ви мъжки заявявам:
голямата любов сега е тази,
когато вече с нея остарявам!
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Желая Ви хубава вечер!