(басня)
Истина ви казвам – няма
тука никаква измама!
Нашата Кумичка мила
се с Петела съюзила
и са неразделни двама.
Ах, каква любов голяма!
Кумчо Вълчо от два дена
се залюби пък с Овена!
Из кошарата, в гората
се разхождат като братя.
Кучето - отде научи -
и то в дружбите се включи.
Опашле върти – с Писана
най-голям приятел стана...
Леле, колко са добрички!
Що ли стана им на всички,
та така смениха нрава?
Що ли – избор наближава
и по-близо е софрата,
щом съвместна е играта...
Ето по каква причина
тези станаха комбина.
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados