Вървях по своя тежък друм,
но за миг забравих суета, шум,
изпълних се с радост тиха,
птичи песни ме успокоиха.
Усетих около мен светлината,
нещо трепна ми в душата,
свят хармоничен ме докосна
с някаква си свежест росна.
Усетих Божията красота,
значи и хубав може да е света
и сред тези чудни дъбрави
за малко душа зло забрави!
© Георги Todos los derechos reservados