От този миг отпих горчива глътка.
Дълбоко в мен, до дъно се разля.
Горчиво ми е!
Смисъла обърках
и
спрях задълго
в минали неща.
Извадих спомени,
обляни в радост,
от сладостта им
да си загреба,
но те нахлуха
заедно с тревога
и с много още
страх и суета...
Не съм успяла да натрупам опит,
та в миг на слабост
там да се опра...
Горчиво ми е!
В мен напира ропот.
Понякога ми идва
да крещя...
А някъде напред навярно има
приготвени от Бога чудеса...
Но ето - аз горчивина отпивам
и тръгвам да се връщам затова...
© Руми Бакърджиева Todos los derechos reservados
Благодаря и на всички останали, които споделихте с мен горчивата глътка! Дано сладките моменти във вашия живот са повече!