.
Случайно открих в стара тетрадка това мое писание, за което бях забравил и изобщо нямам спомен кога и защо е писано. По данни на датата през далечната 2004-та. Не знам какво ме е предизвикало да го напиша тогава, но явно нещо ме е ядосало, и то много, защото по принцип не пиша такива неща.
Е... за всяко нещо си има първи път...
ГОРЧИВАТА ИСТИНА
Аз мислех - всичко е една шега,
но оказа се – не е така.
Работата друга е била –
в таз държава имало си правила.
Но не важат за мутри с БМВ-та
и гърли с големи деколтета.
Не важат за баровци с Мерцедеси
с разни мафиотски интереси.
Щом до властта всеки се докопа,
народа свой готов е да закопа.
С него прави си експерименти,
а после иска избирателни проценти.
От Мадрид пристигна „Царят” даже
на наш гръб нещо да намаже.
Надеждата ни в него бе така голяма,
за България, казваха, ще е реклама.
Но след 800 дни за лапане щом не остана,
самолета на обратно той си хвана.
Преди него ни цоцаха Жан и Иван,
а днес в сянка командва Доган.
А бат Бойко, като същ Херкулес,
уж вкарва разни бандити в кафез.
Но не ще да си спира човекът прогреса,
че гледа си и той интереса.
Виновна му е все родната прокуратура,
но и на него работата май му е през кура.
В затвора влизат само кокошкарите,
а престъпниците се гърмят по тротоарите.
Навънка заминава, който свари,
тук накрая ще останат само стари.
За какво ни е на нас Европа –
като гледам за нас и тя не тропа.
Ние толкова неща сме сътворили,
а кланяме се все на чужди сили.
Днес всичко тук е ала-бала,
кой ти гледа теб морала?
Щом лъжеш, мамиш и крадеш,
с парите си ще бъдеш вещ.
Но не дай си, Боже, да ти липсват –
отвсякъде веднага те отписват.
Че братът брат си е – нали,
но сиренето е с пари.
Че няма други като онзи кантонер,
който не пожела да е милионер.
Но да не мине съвсем бадева –
с часовник го дариха и със 200 лева.
От новините после всички туй разбраха,
че в последствие от фиша му ги удържаха.
Не ще се оправим и след години стотина –
това е за жалост горчивата истина.
Всеки вместо от нас да се зори,
предлагам: Държавата да се затвори!!!
.
© Наско Енев - РИМПО Todos los derechos reservados