Шепа български спортисти
ни зарадваха в Париж!
Седем… наши медалисти
ни донесоха престиж!
Първо злато за страната
ни дари един борец;
Новиков - герой в борбата!
От Украйна бежанец.
Второ злато взе щангиста
от ливански произход;
Без проблем Насар записа
на игрите нов рекорд!
Третата ни титла грабна,
Рамазанов от Кавказ.
Той по гръб и миг на падна,
бори се като Атлас!
Сребърен медал спечели,
грацията ни - Калейн!
Гимнастичка - без предели,
на страната манекен!
С бронз гърдите си окичи,
бежанката от Иран.
Скромно - гонено момиче
от режима в Техеран.
Бронз заслужи и боксьора
от карибските гета.
Тук останал със треньора
да подиша свобода.
Третият ни бронз в игрите
бе за ром тежкоатлет!
С много вяра под гърдите
той заслужи нашто пет.
Горд съм с техните победи,
и не мисля във кои,
континенти са родени,
Химна щом… за тях звучи!
Юри Йовев
Август 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados