Гордост и Смирение
Недей да бъдеш горделив
и с неправда да се браниш ти.
Преклони се пред света -
огледай се и повдигни глава.
Ти имаш много щастие
с цена на чуждото нещастие.
Ала трябва да се бориш и
да се научиш да не спориш.
Бори се ти, бори,
таз гордост прекърши,
че зад чуждото нещастие,
се крие твоето причастие.
Гордостта си потъпчи,
Господ тебе ще сломи,
злото забрави и
живей щастливо ти!
© Галина Михайлова Todos los derechos reservados