Шушукат горските листа,
бреза закача се с топола,
снове лисица по брега,
изкачва се термит по ствола.
На камък си подремва гущер,
змия си кожата съблече,
бозайник малкото приспива,
Луна с пижама се облече.
Жужат пчели, летят си сови –
нали са нощните пазачи.
Къртица с нокти скришом рови,
а охлюв къщата си влачи.
© Виктория Тасева Todos los derechos reservados