Плоден клас сред горска пролет,
ручей дивен, бряг хълмист,
поминува птичи полет,
гърбом залеза лъчист!
Повей ветрен, гласострунен,
топла вечер просвежи,
днеска с хлад довял, пробуднен,
а нощеска сън топлив!
Ех, зелена многопойка –
чурулика 'з дървеса!
Пролет крепне краткостойка,
радост ромоли в сърца!
© Борислав Ангелов Todos los derechos reservados