Две калинки под глогинки,
Щурчо музикант напет
и мушички- сто гадинки,
бодър Ежко със тромпет
в меките тревички горски
спретнаха си веселба.
В хор запяха мишки полски,
даже Лиса се поспря.
От поточето игриво
водно конче долетя,
до калинките свенливо
на тревичка се подпря.
Мравчо щом хорце подхвана
всичко живо заигра.
Зайо спъна се и падна...
Брей, че чудна веселба!
© Ивита Todos los derechos reservados