Рано, рано сутринта
стават "грските деца".
Мечо с лапа се потърква,
с крясък цялата гора побърква.
Хитрата Лисанка-готованка,
бавно става тая поспаланка.
От хралупата глава подава,
за да види как петела буди всички -
големи и мънички.
Баба костенурка
от тъмни зори
към селото крачи,
че не ù спори.
Зайко-Байко зъбките измива,
сок от моркови изпива,
но закуската пропуска -
тича с колелото
по баира да се спуска.
Но... гладен сили няма
колелото да върти.
Дружно всички се събират
и от смях премират.
Таралежът на кълбо,
вълчо с кърваво ухо
и сърничката дотича
да не изтърве -
на гладен Зайко
как се смеят
всички от сърце.
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados