Във гората доктор Га
е прочут лечител.
Случи ли ти се беда,
той ти е спасител.
Под дъбът голям стои
и лекарствата реди.
Прави от невен мехлем
и лекува той съвсем
безболезнено и бързо.
Едва мигнеш и превързал
ти е болната нога.
Всички идват тук сега.
Ето, малкото сърненце
със ожулено носленце.
Зайо се убол на трън,
търпеливо чака вън.
Хубавата кукувичка
заболяла я главичка,
а глиганът глупав, тъп,
счупил си е преден зъб.
Във редица наредени
чакат младите елени.
Всеки чеше си главата,
че растат му веч' рогата.
Доктор Га лекува, маже
и на всекиго ще каже
дума блага, милостива,
та в дома си да отива
всеки болен със надежда.
Тъй животните преглежда
и лекува всеки ден.
Аз го гледам възхитен -
колко бърз, добър и умен
е тоз доктор сладкодумен!
© Лидия Кърклисийска Todos los derechos reservados
и на всекиго ще каже
дума блага, милостива
та в дома си да отива
всеки болен със надежда.. хубаво, поучително за децата