Господи, бъди с мене
Не искам, Боже, вече да умра,
а само да остана честен, верен
на тази, неизтляла в мен, мечта,
с която ти, самият, ме намери
във оня рай, измислен, прокълнат,
сред хиляди системи и лекарства,
сред сънища бленувани безкрай,
сред хиляди приятелски коварства.
Сега съм силен, Боже, вече знам,
че сам ще водя битките и мога
през маски да познавам фалш и срам,
познавам и фалшивата порода
на всички непокръстени лъжи,
на всичките главички преклонени.
Не ме вълнуват. Господи, прости!
Напред ще продължа.
Бъди със мене!
© Илко Карайчев Todos los derechos reservados