18 oct 2024, 19:49

Господи, как искам да съм жив! 

  Poesía
117 2 3

ГОСПОДИ, КАК ИСКАМ ДА СЪМ ЖИВ!

 

… ако нявга – в някой следващ век смогна на Земята да се върна,

просто ще съм пак добър човек, скрил от вас съдбата си кахърна,

ще разказвам в приказки добри туй, що знам от мама – и от тати,

да не жаждам купища с пари – да съм жив, с което Бог ми прати,

то е слънце, въздух и вода! – ласка е! – под сенчицата птича,

 

в миг – милунка! – в моята брада, на Жена, която ме обича,

то е натрошен на шепа хляб – да си клъвнем заедно с врабчето,

спомените си предал за скрап, да ми тупка сърчицето клето,

в стихчета, написани с курсив, пак да бъда твоят мил Валерий.

Господи, как искам да съм жив! Някой ден – и в следващите ери.

 

18 октомврий 2024 г.

гр. Варна, 18, 45 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • то е слънце, въздух и вода! – ласка е! – под сенчицата птича,

    в миг – милунка! – в моята брада, на Жена, която ме обича,
    то е натрошен на шепа хляб – да си клъвнем заедно с врабчето,
    спомените си предал за скрап, да ми тупка сърчицето клето,

    Няма такава поезия!
  • Желая ти здраве и Божие благословение, морско момче!
  • Бъди жив и здрав и все така вдъхновен! И лей красивата си и чиста поезия!
Propuestas
: ??:??