"Господствах с вашата любов!"
Кралица Елизабет I
Господствах с твоята любов -
безплодно и самодоволно вярвах ли?
Безмилостна и заслепена бях,
претеглях образи - обичах ги едва ли...
Как исках в твоя да се нанеса,
като в две сини езерца, за мен дълбани
с целувка скрита и там да прелетя,
като напъпил розов цвят желан...
Господствах с твоята любов,
спонтанно, пълнокръвно, достолепно.
Оставял си ми знаци толкова безброй
и толкова далеч от мимолетното...
Като след дъжд, дъга от цветен ореол,
като след огън, жарава стихнала във есен...
Където винаги снегът се разтопява,
където радост и тъга в едно споява...
Господствах с твоята любов,
с непреходност успях да я опазя,
а всъщност господар бе вечният ти зов,
да скрие образа ми... в святост...
© Мариола Томова Todos los derechos reservados
Поздрав, Мариолка!