Минах, минах първи клас,
чуваш ли ме, батко?
Мога да чета на глас
като тебе – гладко!
Буквите ги свързвам в срички,
а пък тях – във дума!
Пиша вече като всички
и не трия с гума!
Госпожата днес ми рече:
,,Остави молива,
второкласничка си вече!"
Колко съм щастлива!
А на есен – втори клас!
Чуй ме, чуй ме, батко,
аз да ти чета на глас
като тебе – гладко!
© Исмаил Али Todos los derechos reservados