Разстояния, кажи, в живота ни какво са...?
Сърца се жадуват... срещите ни за какво са...?
Пътища ни отвеждат... пътища ни сбират,
душите знаят... душите разбират...
Където и да сме... разпилени по света,
туптят в надежда и бият български сърца,
топлината пак... душата българска повежда,
с прегръдка при близки с обич довежда...
© Елена Калчева Todos los derechos reservados