Градът е шумно място
и за хората във него,
наврени в блокове
като в кибритени кутийки,
някак си е тясно.
Във бърз поток свистят коли
И на хората във умовете
е все - „Пари, пари!“
Да влезем да речем,
в градския завод.
Там е шумно пак.
И разнасят се закани и псувни.
О, хора, забързани и сприхави!
Погледнете колко хора ходят
раздърпани и дрипави.
А други, возят се на джиповете скъпи
със пачки в джобовете.
Не, те не мислят, нито поглеждат,
нито дават поне лев на тези що
с очи от глад хлътнали
за милостиня се оглеждат.
Размислете, хора!
Йордан Ценов(11г)
21.01.2017
© Александър Ценов Todos los derechos reservados