Градът на липите
Когато юни сипе от небето жар
и залезът е дълъг с портокалов цвят,
градът превръща се в олтар,
а липите го даряват с аромат.
Те сякаш луди-полудели,
тръскат нежно буйни клони
и от цветовете им като дантели
злат прашец се рони, рони.
© Запрян Колев Todos los derechos reservados