Дали не съм подобен на Христос?
Макар да съм наречен с друго име!
Защо ме сочат: „Ей, разпнете тоз!”,
без да познават мен и мойте рими…
Защо ли да не съм и аз месия,
та щедро да дарявам мойто слово
на хората - да могат да открият
надеждата във този свят отново…?
Аз също като Него знам, че в мрака
напира истината да покълне!
А и това, че там палачът чака
да бъда разпнат – неразбран, прокълнат…
Но зная и това, че мойто слово
един ден ще се върне и възкръсне…
И знам (прости, Исусе!), че отново
пред моя гроб виновно ще се кръстят…
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados