Открадна сърцето незабелязано
и го превърна в покорен роб,
върху него все едно е врязано –
само теб да обича до гроб.
Внимателна е любовта отдадена,
която не търпи никакви грешки.
Грешката за човека е създадена –
затова да се греши е човешки.
Грешката прави любовта зловеща,
като създава смут, страх и съмнение,
препятствие е за всяка нова среща,
която да послужи като извинение.
© Никица Христов Todos los derechos reservados