22 ene 2007, 9:13

ГРЕШНИ ОЧИ 

  Poesía
1016 0 10

Грехове имат моите мъжки очи,

всяка прелест щом пият до дъно.

После споменът дълго в леглото горчи -

чак дордето се съмне.

 

И се гмуркат във погледа още жени,

и превръщат зениците в клада,

а клепачите трепкат - две райски врати,

и пропадам към ада.

 

В кръговрата-живот аз прегръщам греха

и очите се молят за още,

че когато внезапно ги склопи смъртта,

те навеки ще постят.

 

Този свят е създаден за обич и грях.

Празен поглед бледнее - не свети.

Затова ще съм грешник пред Бога си с тях,

с очите си жадни - и двете!

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??