Гърнето си намери похлупака,
гърнето похлупака си намери.
Доволно всички в кухнята затракаха,
че вече няма то да се чумери.
Да мрънка недоволно и да хленчи,
да хленчи недоволно и да мрънка.
Че в тази кухня ред ще има вече
и няма никой глупости да дрънка.
Над чайника издига се мъглица,
над чайника мъглица се издига.
- По- безполезно е от пукната паница
напусто вий за него врява вдигате.
Причината да спори все заразно,
причината заразно все да спори.
Е в туй, че то е постоянно празно
и с огън никога не се е борило.
Капакът всъщност, нищо не решава
капакът всъщност, не решава нищо.
Гърнето щом без работа остава
дори с капак пак клюките ще нищи.
© Дочка Василева Todos los derechos reservados