След мъжкото калоферско хоро,
извило стан в реката ледена,
след бъчвите с изпитото винó
и песните, излезли от сърцето,
дойде денят сакрален
за не един и двама.
Иванов ден е днес, да,
друг такъв ден няма !
И хайде пак - наздраве,
и още руйно вино, и още
буйни песни, и - да, да, да,
животът е чудесен ! И танците
- горещи, и пламнали камини...
Ех, така е, зная.
От хиляда години.
© Хрис Todos los derechos reservados