Мраз е вън.
Топло е отвътре.
Капки капят в теб.
Зелени очи.
Ето, конят ме хвърля.
Каква магия!
Луна е.
Непълна, сива.
Сам съм, скрит в нея.
Ден леден.
Пушеци вият
бесило в небето.
Под стряха
погледи се смеят.
Сняг тихо се топи.
Гнездото е празно.
Пълни се с листенца.
Пя кукувица.
Капчуци звънтят.
Ледена песен кънти.
Сам съм на Коледа.
Вино искри.
С топла завивка
Вятърът драска.
© Венцислав Todos los derechos reservados