***
Изтича зима.
Разцъфнали дървета.
Вали розов сняг.
***
Минзухарите -
слезли от небето над
нас ярки звезди...
***
Вълшебна нежност-
вдига глава кокиче.
Отдръпващ се сняг.
***
Яйчица чукат
челца. Цветни пръстчета
късат козунак.
***
Мирис на липа.
Пчели жужащи."...Топъл
дъжд, летен дъжд..."
***
Топла тишина.
Плажна топка докосва
детски крачета.
***
Вятър. Дим. Валят
листа - цветни конфети.
Празник есенен...
***
Есенно писмо;
отронен на асфалта
лист - червен печат.
***
Камбани бият.
Светъл празник - Рождество.
Духовна сила...
***
Цветни хартии
по килима. Коледа-
светлина свише!...
***
Сняг вали. Топла
е Библиотеката.
Чай с канела...
***
Снежна зима. Зад
прозореца с книга
...и капучино...
© Радослава Антонова Todos los derechos reservados
Това е голямо признание за мен!