Димитрия двори мела
сухи листи, жълта шума.
Ален кон за път извела
и на млади братец дума:
„Хей, Димитре, братко мили,
яхвай скоро конче буйно.
Виж, гори заесенили,
в бъчви зрее вино руйно.
Хей, кожуха топъл мятай,
бяла, доведи ни зима.
Сняг да напои земята
,,вредом берекет да има.“
© Дияна Ханджиева Todos los derechos reservados